από renia

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ

 

Υλικά:
  • 1 μικρό κοτόπουλο
  • 2 κούπες ρύζι σπειρωτό
  • χυμό από 1/2 πορτοκάλι
  • 1 λεμόνι και 1 γκρέηπφρουτ(σε οποία αναλογία θέλουμε ανάλογα με τις προτιμήσεις)
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι
  • κολίανδρο(σκόνη η φρεσκοτριμμένο)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λάδι
Εκτέλεση:

Βράζουμε το κοτόπουλο μέχρι να μαλακώσει.

Το βάζουμε στη γάστρα και αφού έχουμε κόψει το σκόρδο σε λωρίδες, όχι πολύ λεπτές, τις μπιγουμε σε διάφορα μέρη της κότας. Προσθέτουμε το χυμό από τα εσπεριδοειδή και 1 ποτήρι από το ζουμί που το βράσαμε.

Στο μεταξύ ψιλικόβουμε το κρεμμύδι και το ρίχνουμε και αυτό στη γάστρα. Βάζουμε το ρύζι και τέλος προσθέτουμε και το λάδι. Αλατίζουμε,πιππερωνουμε και βάζουμε και λίγο κολίανδρο.

Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου μισή ώρα ή μέχρι να ρουφήξει το ρύζι το ζουμί. Τέλος, βγάζουμε το καπάκι, γυρίζουμε το φούρνο στο γκριλ και το αφήνουμε 5-10 λεπτά μέχρι να κάνει κρούστα το ρύζι και να ροδοκοκκινίσει το κοτόπουλο.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Γεμιστά με ρύζι

Υλικά για 4 άτομα 4 ντομάτες μεγάλες, σφιχτές και ώριμες 4 κολοκύθια 4 πιπεριές φλάσκες (ή 4 μελιτζάνες φλάσκες) 1 ματσάκι μαϊντανό 8 φλυτζανάκια του καφέ ρύζι καρολίνα (υπολογίστε 1 φλυτζανάκι ρύζι...

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας

Υλικά (για 4 άτομα) 1/3 κούπας λάδι ή βούτυρο 4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκκαλα 1/2 κούπα λευκό ξηρό κρασί 1/2 κούπα ζωμού κότας 1/2 κούπα μουστάρδα ντιζόν 1/4 κρέμα γάλακτος 1 κουταλάκι κορν φλάουρ...

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Αρνάκι γιαχνί

Εχουμε και λέμε (για 4 άτομα): Τσιγαρίζετε στην κατσαρόλα δυο μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα και 1-2 σκελίδες σκόρδο (σε ελαιόλαδο παρακαλώ, οχι σπορέλαια και μαργαρίνες!), και ρίχνετε απο πάνω μισό...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ