ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΙΜΑΔΕΣ
ΠΙΚΑΝΤΙΚΟΙ ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΔΥΟΣΜΟΥ

 

Υλικά (για τους κεφτέδες):
  • 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά (εναλλακτικά αρνίσιο)
  • 2 φέτες ψωμί μουλιασμένες σε νερό και στραγγισμένες
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 μικρές σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φετούλες
  • μερικά φυλλαράκια δυόσμο
  • λίγο ελαιόλαδο για τη ζύμη, αρκετό για το τηγάνισμα
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι στα όρια της αντοχής σας
Εκτέλεση:
  • Ζυμώνουμε όλα τα υλικά. Αφήνουμε μισή ώρα τη ζύμη να ξεκουραστεί(!) και μετά πλάθουμε τους κεφτέδες μακρόστενους (σαν σουτζουκάκια).
  • Τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι (ελαιόλαδο, επιμένω). Τους αποσύρουμε και τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Για τη σάλτσα δυόσμου:
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ, τα παρακάτω υλικά:
  • 1 φλυτζάνι στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 φλυτζάνι γιαούρτι αγελάδας
  • 1 αγγούρι τριμμένο
  • 2 κουταλιές φυλλαράκια δυόσμο ψιλοκομμένα
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
Πάνω σε αραβική πίτα (ελαφρώς ζεσταμένη) απλώνουμε τη σάλτσα δυόσμου και πάνω της στρώνουμε τους κεφτέδες. Γαρνίρουμε με ροδέλες ντομάτα, και φυλλαράκια δυόσμο. Πάνω στο γιαούρτι πασπαλίζουμε κόκκινο πιπέρι.

Η κεντρική ιδέα: Οι πικάντικοι κεφτέδες δροσίζονται από τη σαλτσούλα δυόσμου και τη ντομάτα.

Σημείωση:Καλό είναι τα φυλλαράκια δυόσμου να τα ψιλοκόβουμε με το χέρι, είναι πιο αρωματικά (και για το χέρι και για το φαγητό).

ΚΙΜΑΔΕΣ

Στρούντελ Λαχμαντσούν

Υλικά (Για το λαχμαντσούν): 500 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο 500 γραμ. κιμά χοιρινό 1,5 κονσέρβας κονκασέ ή ακόμα καλύτερα ψιλοκομμένη φρέσκια ντομάτα (για όσους έχουν την ευτυχία να μαγειρεύουν στην...

ΚΙΜΑΔΕΣ

Πικάντικοι κεφτέδες με σάλτσα δυόσμου

Υλικά (για τους κεφτέδες): 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά (εναλλακτικά αρνίσιο) 2 φέτες ψωμί μουλιασμένες σε νερό και στραγγισμένες 1 κρεμμύδι τριμμένο 2 μικρές σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φετούλες μερικά...

ΚΙΜΑΔΕΣ

Σουτζουκάκια Σμυρνέικα

Υλικά : μισό κιλό μοσχαρίσιο κιμά 1 μεγάλο κρεμμύδι 2 σκελίδες σκόρδο 1 ματσάκι μαιντανό φρυγανιά τριμμένη 1 αβγό λίγο λάδι λίγο κρασί κόκκινο ή ξύδι κύμινο, ρίγανη, πιπέρι μαύρο, αλάτι, λίγο μπαχάρι...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ